MediYoga  

Dette er trening som bidrar til fysisk og mental styrke. Denne formen for trening passer godt for de som ønsker økt ro i sinn og kropp. Har du mye stress og ubalanse i din hverdag?

Medisinsk yoga er basert på resultater med forankring forskning og utføres av helsepersonell. MediYoga (medisinsk yoga) består av pust, øvelser, hvile/avspenning, meditasjon og mantra.

 

Pust

Lange dype åndedrag. Fyll lungene med luft og pust sakte ut og inn. Dette kan påvirke nervesystemet, hormoner, immunforsvaret og …. våre tanker. Her kan vi oppnå optimal balanse og indre ro.

 

Øvelser

Enkle og rolige øvelser som stimulerer nervesystemet fra nederst i ryggraden og helt opp i toppen av hodet. Myker opp og strekker ut i rygg og nakke. Hovedregel i MediYoga er at det aldri skal gjøre vondt og øvelsene tilpasses ved skade eller smerter.

 

Hvile og avspenning

Kroppsskanning og avspenningsøvelser. Det trenes på økt bevissthet og finne roen.

 

Meditasjon

MediYoga avsluttes med en 10 til 12 minutters meditasjon. Dette er en aktiv og våken handling som kan øke vår bevissthet og tilstedeværelse i nuet. Dette kan videre styrke oss i møte med det som er!

 

Mantra

Stemme, vibrasjoner og lydfrekvenser. Vi toner inn når vi starter og uttoning for å avslutte MediYoga timen.

Medisinsk Yoga kan være godt for medisinske utfordringer som smerter, søvnproblemer, betennelser, hjerteflimmer, overvekt, og fordøyelses problemer. Dette benyttes av personer med autoimmune lidelser og stressrelaterte symptomer; depresjoner, hodepine, rygg- og nakkesmerter mm.

 

MediYoga© har mange år med forskning bak seg innen utbrenthet, hjerterehabilitering, kroniske rygg og nakkeplager hos Karolinske Instituttet i Stockholm.jerterehabilitering, kroniske ryggplager mm på blant annet Karolinska institutet og Danderyds sjukhuset i Stockholm. MediYoga er derfor i dag en integrert del av det svenske helsevesenet og på full fart inn i det norske helsevesenet. Både på Feiringklinikken, Radiumhospitalet og Ullevål sykehus er MediYoga© nå en del av rehabiliteringstilbudet til pasienter som har kreft, hjertelidelser, spiseforstyrrelser, ryggproblemer mm. og er et effektiv hjelpemiddel såvel som forebyggende mot en rekke helsemessige problemer